Hygiëne in de Trimsalon

Bij Trimsalon de Wierden is hygiëne één van de belangrijkste zaken. Helemaal omdat een goede hygiëne belangrijk is voor het tegengaan van overdracht van besmettelijke aandoeningen en parasieten. Wat zeker niet mag voorkomen in de trimsalon.

Trimsalon de Wierden bevat dan ook een streng schoonmaak beleid!
Tijdens de trimbeurt worden de haren op de grond en de trimtafel regelmatig verwijderd en in een afgesloten prullenbak gedaan. De afgesloten prullenbak is belangrijk zodat restanten van huidaandoeningen in de vacht geen kans krijgen om zich te nestelen in naden en kieren om vervolgens andere dieren te besmetten.

Na elke trimbeurt worden de trimmaterialen zoals scharen, tondeusekoppen, borstels en kammen ontsmet.
Het bad en de trimtafel wordt na elke trimbeurt/gebruik gereinigd en gedesinfecteerd.
Aan het eind van de dag wordt de hele salon grondig gezogen, afgesopt en gedweild.
De schoonmaakmiddelen die ik toepas zijn speciaal voor het reinigen, desinfecteren en ontsmetten van dierverblijven. De schoonmaakmiddelen zijn dus diervriendelijk.

Ook wissel ik tussen verschillen schoonmaakmiddelen om resistentie van bacteriën te voorkomen. Bij mij in de trimsalon krijgen honden persoonlijk de aandacht en worden 1 op 1 behandeld. Er zijn dus geen andere honden in de trimsalon.

Zo komt de hond nooit in aanraking met andere honden en kan de hygiëne goed behouden blijven.
Voor een nog beter behoud van de hygiëne heb ik een speciale PU (polyurethaan) gietvloer waardoor ik mijn vloer goed hygiënisch schoon kan houden. Een PU giet vloer is elastisch waardoor scheurvorming niet voor komt. Ook voelt de vloer warm en zacht aan en is compleet vlak en strak afgewerkt. Naden en kieren komen dan ook niet voor in de vloer.


Vlooien
De honden die bij mijn trimsalon gebracht worden dienen het liefst vlo vrij te zijn.
Toch is dat soms ondanks de bestrijdingsmiddelen onoverkomelijk en weten de vlooien u hond hoe onbegrijpelijk ook altijd te vinden!
Mocht u hond toch de dupe zijn van de vlooien word hij of zij gewassen met vlooienshampoo. De kosten voor de vlooienbehandeling wordt altijd bij u in rekening gebracht.

Besmettelijke aandoeningen.

Indien uw hond een besmettelijke aandoening heeft, is hij of zij toch welkom in de trimsalon.
Wel bent u als eigenaar verplicht dat te melden bij het maken van de afspraak, zodat ik daar rekening mee kan houden i.v.m met de planning en schoonmaak na de trimbeurt.
Vaak worden honden met een besmettelijke aandoening geweigerd in de trimsalon. Mijn ervaring is echter dat de kans groter aanwezig is, dat we een hond met een dergelijke aandoening in de trimsalon krijgen en de eigenaar zich nog niet bewust van de huidaandoening. En komt dit pas aan het licht tijdens de trimbeurt wanneer de vacht onderhanden word genomen.
Voor mij is het dan ook beter om vooraf te weten dat een hond een besmettelijke aandoening heeft, dan dat de eigenaar misschien doelbewust de aandoening gaat verzwijgen om hun geliefde viervoeter toch maar een trimbeurt te kunnen geven, met alle gevolgen van dien bij slechte hygiëne in de salon. Ook is het voor de hond beter dat de aandoening bekend is zodat ik de hond met voorzichtigheid en beleid kan trimmen. Uiteraard moet ook de schoonmaak extra goed gebeuren om zo besmetting te voorkomen.

Mocht ik tijdens het trimmen wellicht een huidaandoening ontdekken dan informeer/adviseer ik uiteraard de eigenaar om even langs de dierenarts te gaan.
Graag verneem ik dan ook de uitslag van dit bezoek. Vooral om te weten of het goed gaat met de hond.